Clara de Vries - sopraan

Clara de Vries heeft na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle heb 14 jaar intensief gestudeerd bij Aafje Heynis.

Op haar advies volgde zij cursussen: interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest.


In 1990 was zij een van de finalisten van de Erna Spoorenberg Solisten Presentatie. Dit leverde haar veel uitnodigingen op voor het zingen van solistische partijen in oratoria.

Haar repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig.Na de lessen bij  Aafje Heynis vervolgde zij haar studies bij Jim Mc Cray, Charlotte Margiono en Margareth Beunders. Ook die lessen blijken elke dag weer waardevol voor Clara.

Bij de Nederlandse Opera heeft ze meegewerkt aan de bijzondere productie Samson van Georg Friedrich Händel. En in het kader van het Holland Festival aan de hedendaagse opera Raaff van Robin Raaf onder regie van Pierre Audi.

In 2003 werkte zij bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam. In het Nieuwe Luxor Theater brachten zij The Death of Kinghoffer van J.Adams.


Voor verschillende omroeporganisaties heeft Clara meegewerkt aan radio- en TV-programma’s. Met koren werkte ze aan CD-opnamen, net als met directe collega’s.


Clara zingt in grote en kleine Nederlandse zalen, kerken en schouwburgen. Tournees heeft ze gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Tijdens een internationaal muziekfestival in Korea ontving Clara als lid van het Midas Ensemble, een speciale prijs. Al haar kennis en ervaring geeft ze graag door aan haar leerlingen.


U vindt ons ook op social media: