Erjan van der Velde countertenor

Erjan van der Velde (1998) studeert sinds 2020 aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als countertenor aan de afdeling Oude Muziek.

Hij krijgt les van Noa Frenkel, Pascal Bertin, Peter Kooij en Robin Blaze.

Als solist neemt Erjan ook deel aan projecten, zoals het Weihnachtsoratorium onder leiding van Dody Soetanto in 2019 en Handel’s Messiah onder leiding van Ab Wegenaar in 2021.

Naast de studie Oude Muziek heeft Erjan zijn Bachelor International Business Law gehaald aan de Universiteit van Leiden met een minor zang aan het Koninklijk Conservatorium.


Voordat Erjan naar Leiden verhuisde kreeg hij zangles van Jasper Schweppe in Zwolle, maar zijn voorliefde voor Oude Muziek is ontstaan bij Jongenskoor Dalfsen. Op zevenjarige leeftijd begon Erjan met zingen bij Jongenskoor Dalfsen onder leiding van Henk Ophoff. Bij dit koor het hij zich als jongenssopraan, jongensalt en bariton voornamelijk beziggehouden met Anglicaanse kerkmuziek, maar ook grote werken, zoals de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Requiem van Fauré en Duruflé. Ook heeft Erjan als solist bij dit koor werken van Bach, Handel en Purcell mogen zingen.

U vindt ons ook op social media: