Met Bach is er geen sprake van vergaan.

Wie naar hem luistert laat zijn lichaam los

en zweeft over de toppen van de tijd

de hemel in.

Nog even schemert de aarde na en lost dan op,

een handvol mist die in de zon verdampt.

Men stijgt langs deinende spiralen

hoger en hoger, hoort de melkweg zingen,

alsof de sterren, aangestreken met muziek,

hun trillingen in klank vertalen

en drijft ten slotte, louter licht,

onder steeds wijder uitgespannen,

niet meer door einders afgeronde firmamenten.

Maurits Mok


Op Goede Vrijdag 7 april 2023 zal de indrukwekkende Matthaus Passion wederom in de Buitenkerk in Kampen te beluisteren zijn. 

Onder leiding van Sander van den Houten voert Arise Kampen mmv  het Nationaal Symphonisch Kamerorkest (NASKA) dit beroemde meesterwerk van J.S.Bach uit. 


Magistraal stuk

Bachs Matthäus Passion behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus vanaf het Laatste Avondmaal tot aan de kruisiging. Het werk vertelt een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering.

Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek.


Medewerking wordt verleend door:


Adrian Fernandes - tenor / evangelist


Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao, hij studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander.


Heleen Koele - sopraan


Helder, warm, flexibel en veelzijdig

Woorden die vaak genoemd worden als het gaat over het zingen van Heleen Koele.

Zij beweegt zich op alle terreinen van haar vak.


Marcel van Dieren - bas


Marcel van Dienren studeerde klassiek solozang aan het Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Daarna werd hij gecoacht door James McCray (leerling van Mario del Monaco) en sinds 2008 door de Nederlandse mezzosopraan Gemma Visser.

Edmund Saddington - Christus


De Britse bariton Edmund Saddington begon zijn muzikale carrière als koorzanger in het koor van de Kathedraal van Southwell Minster, Nottinghamshire en in het koor van Portsmouth Cathedral waarna hij begon met zijn studie aan de London’s Trinity College of Music.

Dave ten Kate - alt


Countertenor Dave ten Kate is een veelgevraagd solist en werkt samen met vele dirigenten. Zijn repertoire omvat onder meer de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, Theodora, Judas Maccabaeus en Saul van Händel.  

Masako Awaji - orgel


Masako Awaji is een prijswinnende toetseniste met een internationale carrière.  Ze behaalde haar bachelor- (2017) en master- (2020)  aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze klavecimbel studeerde bij Jacques Ogg, Kris Verhelst, Siebe Henstra en Pieter-Jan Belder. 


Het Martini Jongenskoor Sneek

Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht op initiatief van Bouwe Dijkstra, koordirigent, en Dirk S. Donker, organist van de Martinikerk in Sneek. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs). Een recente ontwikkeling is de oprichting van het meisjeskoor, de Martini Girl Choristers, waarvan de leden als sopraanstem toegevoegd zijn aan de trebles.Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest is al ruim 10 jaar een enthousiast en flexibel orkest dat bestaat uit een vaste kern van ongeveer 50 professionele musici. Het repertoire reikt van Barok tot de Hedendaagse muziek.

Algehele leiding:


Sander van den Houten - dirigent

           
             Overige informatie:


Locatie: Buitenkerk - Buiten Nieuwstraat 101 in Kampen
Aanvang is 19.30 uur, de deuren gaan om 19.00 uur open.


Toegangsprijzen:
1e rang  €40,- 

Kinderen tm 18 jaar en studenten €30,002e rang  €30,-

Kinderen tm 18 jaar en studenten €20,00Vragen over de kaartverkoop kunt u via onderstaand emailadres stellen aan de commissie Kaartverkoop


kaartverkoop@arisekampen.nl

U vindt ons ook op social media: