Ira Spaulding - bas

Ira Spaulding (bas) is getalenteerd dirigent, zanger en docent, een veelzuidige artiest en een jarenlange vriend van Arise.


Naast master-classes en koorworkshops geeft hij al ruim 35 jaar concerten en recitals in meer dan 60 landen.

Ira heeft 27 jaar in Europa gewoond waar hij les gaf aan het Sweelinck Conservatorium  en dirigent was van het  Amsterdamse kamerkoor Vocoza en oratoriumkoor van de UvA. Ira Spaulding heeft diploma's van de Eastern Kentucky University en het Westminster Choir College en studeerde zang en directie bij Robert Simpson. In Europa zette hij zijn zangstudie voort bij Aafje Heynis.


In augustus 2008 keerde Ira terug naar New York en werd professor Vocal and Choral Music  aan het City College (CCNY). Daarnaast werd hij aangenomen als de nieuwe muzikaal directeur van de Park Slope Singers in Brooklyn. Ira werkt hard aan het opbouwen van het curriculum van het CCNY. Door zijn toedoen worden daar tegenwoordig Voice Seminars gehouden en worden  er mogelijkheden gecreëerd voor studenten klassiek zang om ervaring op te doen in de praktijk.


Jaarlijks maakt hij  tijd om terug te keren naar Europa voor passie- en andere concerten. In 2014 heeft hij de solo’s verzorgd bij concerten van Porgy & Bess in Litouwen waar hij eveneens het instuderen van het koor op zich heeft genomen.

In het voorjaar 2014 dirigeerde hij het  CCNY koor en orkest in Mozarts Krönungsmesse en de Park Slope Singers en orkest in Haydn's Lord Nelson mis. Ira dirigeerde en zong in meerdere landen als onderdeel van de non-profit organisatie American Voices.


Na zijn pensioen als hoofd van het vocaal/koren afdeling bij het City College in New York is Ira weer verhuisd naar Europa.

U vindt ons ook op social media: