Dirigent - Sander van den Houten

Repetitor - Jos Mulder

Sinds november 2021 is Sander (1987) dirigent van Arise Kampen. Naast zijn dirigentschap bij Arise Kampen is Sander als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratorium-vereniging Raalte, Oratorium-vereniging ‘De Nieuwe Ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan Concertkoor Immanuel Kampen.


Ook is hij cantor van de Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor eno van Vocaal Ensemble Magnificat.


Sander werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en was daarmee de vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.

In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en deBroederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium.

Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff.

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter.

Hij volgt privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.


Jos Mulder, geboren in Hattem, kwam al vroeg in aanraking met zowel klassieke als ‘lichte’ muziek. Hij kreeg zijn eerste pianolessen aan de muziekschool in Kampen.  Later studeerde hij bij Cees van Dalen aan het conservatorium in Zwolle. Hij voltooide zijn studie echter bij zijn broer Klaas-Jan Mulder, van wie hij orgel- en pianolessen kreeg.

Zijn werkzaamheden bestrijken een breed terrein.
Jos Mulder is als vaste repetitor verbonden aan verschillende oratorium-verenigingen olv Sander van den Houten. Daarnaast is hij vaste organist bij de Nederlands Hervormde kerk in Heino en de Nederlands Gerefor-meerde kerk in zijn woonplaats Kampen.

De afgelopen jaren heeft hij zijn medewerking verleend aan diverse cd-opnames. Tevens heeft hij een een eigen cd genaamd `Brains`opgenomen, waarin diverse eigen composities zijn te beluisteren. Daarnaast geeft hij orgel- en pianolessen.  De lichte muziek is een steeds serieuzere rol gaan spelen in zijn leven. Hij heeft een eigen combo en is toetsenist en leider van de Millerband, waarmee hij optreedt door het hele land.


U vindt ons ook op social media: